Matsboloppet 2015

2:a plats med bättre känsla!

Jag blev 2:a idag på Matsboloppet efter otroligt starke Oskar Svensson (Falun-Borlänge SK). Banan vi åkte var 2,2km och vi åkte 5 varv, 11km. Vi startade två och två, jag startade som andra par tillsammans med Marcus Lang från Stora Tuna IK SK  som jag hakade av ganska snabbt. Jag provade att gå ut lite lugnare än vanligt idag för att sedan jobba mig in i loppet och hitta ett bra tempo. Det visade sig vara en ganska bra taktik även om jag i efterhand känner att jag hade kunnat gå ut lite hårdare.  Blev passerad av Oskar efter 1,5 varv och efter 2 varv hade även Albin Jonsson (Högbo GIF) som slutade trea tagit in 15 sekunder på mig. Jag lyckades öka farten ut på det tredje varvet och tappade allt mindre på Oskar samtidigt som jag gick ifrån Albin mer för varje återstående varv. Åkte i mål som tvåa och den placeringen höll tills alla kommit i mål.

Under uppvärmningen var det extremt tungt idag och benen kändes som trädstammar men väl i loppet hade jag en något bättre känsla i kroppen än i gårdagens lopp, skönt!

Även min Klubbkompis Oskar Lundqvist tog en andraplats idag i klassen H17-18. Jätteroligt!

Tack IFK Hedemora Skidor för ett mycket bra arrangemang!

Jag åkte dagens tävling i ,för första gången, mina Swisseye C-Shield med kolfiberbåge och fotokromatisk lins. Dessa var helt fantastiska att åka i och immade inte en enda gång! Och med sin vikt på endast 25g känns det knappt att man har dom på sig samtidigt som dom sitter helt perfekt!

Dagens Vallning: 

Förhållanden: -5°C solsken, hårda fina spår trots nysnö. Ganska hög luftfuktighet.

Glid: RCF red + HF11 + Hydrex och TK72 blandat och inkorkat.

Fäste: Rex Powergrip violet + Rex Progrip violet

Kommentar: Jag hade trots ganska tjockt med fäste väldigt bra glid, endast Oskar S hade något bättre glid. Fästet fungerade riktigt bra och jag hade inga problem att få fast skidorna ens i den brantaste delen av banan.

DSC_0510Jag på pallen tillsammans med Oskar Svensson och Albin JonssonDSC_0497Oskar på pallen med Adam Gillman och Jesper Svensk MatsboloppetIklädd mina Swisseye C-Shield eter loppet.

Nu har jag fått order om att ta en väldigt lugn vecka inför SM i Örebro nästa vecka där jag startar i distans-tävlingen på lördag och sprinten på söndag.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

/Måns

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.