SM 5-milen Umeå 2017

Bra avslutning på säsongen 2016-2017

Det blev i alla fall en ganska bra avslutning på säsongen 2016-2017! Jag fick visa framförallt mig själv att jag faktiskt kan åka ganska fort på skidor efter en ganska strulig och överlag lite tråkig säsong. Efter sjukdom vid SM valde jag att köra en träningsperiod med de sista tre tävlingshelgerna på säsongen som mål när jag väl blivit frisk.

Orsa Grönklitt Oskar Lundqvist
Jag Och Oskar for upp till Grönklitt för att få träna i riktiga vinterförhållanden i slutet av februari när det var rätt dåligt hemma. Vi tänkte ta en ny väg och hamnade tillslut i slalombackarna och ”blåbärsskogen”.
Gyllbergen Måns Sunesson
Gyllbergen och fint väder. Ett paradis för alla solskensåkare!
Gyllbergen Måns SUnesson
Jag hade önskat mig fler dagar som denna!
SM 5-milen Umeå 2017
Jag åkte SM 5-milen 25 mars. Det gick helt okej med tanke på att jag då inte tävlat på nästan två månader. Jag öppnade loppet lite väl försiktigt och tappade mycket tid redan i inledningen av loppet. fick några bra ryggar att gå i och höjde farten under mitten av loppet. åkte tillslut i mål på plats 50 . Det kanske inte låter så mycket men jag var nöjd med att bara ta mig i mål efter en rätt dålig vinter! På bilden åkte jag i rygg på Emil svensson (ÅSarna IK), precis som på skidgymnasietiden!

Helgen efter 5-milen åkte jag traditionsenligt Grönklittsjakten. Förra året slutade jag trea, i år var konkurrensen betydligt bättre. Jag avslutade dag 1 på 10:e plats. Dag två gjorde jag en riktigt bra jaktstart i klassisk stil (jag körde med fäste såklart!). Jag körde upp mig en placering och hade 5-6:e åktid den dagen.

Fjällsprinten
Fjällsprinten den 6 april. Kroppen och formen kändes bra men åkningen var helt usel… Fjälltopploppet två dagar senare blev istället säsongens kanske bästa lopp med en 29:e plats ca. 8 minuter efter segrande Dario Colonga över de 35 km loppet går.

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.