Bra avslutande dagar på ett bra träningsläger!

Nu är en bra veckas träningsläger med ett bra gäng och bra träning avslutat! Om lägrets första träningsdagar kan du läsa här (Dag 1) och här (Dag 2 och 3). På torsdagen tog vi en vilodag för att kunna orka hålla bra kvalitet på träningen de sista tre dagarna också. Vi gick ett par rundor på frisbeegolfbanan på förmiddagen. Jag kan väl inte påstå att jag hade någon talang för det, men kul var det. Jag tog en lugn eftermiddag i stugan medan dom andra valde att spela pingis. På kvällen hade Jonatan bokat bowlingbana. Discobowling visade det sig också vara. Där däremot verkade jag ha en del talang, eller bara en hel massa flyt.

På fredag förmiddag drog vi igång igen med tröskelintervaller från Idre by upp på Nipfjället. Ett långt tröskeldrag klassisk stil. Jag var riktigt seg i benen men hade bra med kraft i överkroppen. Det blev därför ganska lite diagonalåkning och mest stakning upp för min del.

Nick Berg rullskidor
Nick är strax uppe för backen på tröskelpasset!
Träningsläger idre fjäll
Passet diskuteras och analyseras i solen.

På fredag eftermiddag tog vi en mountainbiketur. Vi cyklade stig och väg upp till Nipfjället och hade därifrån tänkt att vi skulle cykla uppe på fjället. Tyvärr var det ju bara Daniel som endast var i närheten av att klara av den tekniska cyklingen bland alla stenar. Efter att ha försökt i ca. en halvtimme gav vi upp och bestämde oss för att vända neråt igen och cykla på cykellederna vid Idre Fjäll istället. I nedförsbacken bjöds vi på en mardrömskall regnskur. Jag började frysa så mycket att jag tillslut var tvungen att ge upp och fara till stugan och snabbt in i duschen efter knappt två timmar.

Cykling på fjället.

På lördagen blev det två lugna distanspass. Ett crosspass med löpning och rullskidor skejt på förmiddagen och ett klassiskt pass på eftermiddagen. Även denna löpning gick bra. Helt utan smärta i hälsenan!

Idag checkade vi ut från stugan på morgonen och gav oss sedan ut på ett älghufs-intervallpass. treminutersintervaller med en minuts vila där vi sprang tillbaka nedåt i backen.  Tio sådanna hann jag med varav den sista blev närmare fyra minuter lång. Jag hade bra tryck i låren och kunde driva på bra. Skönt att avsluta träningslägret med ett pass som gick så pass bra! Veckan avslutades på närmare 25 timmars tärning.

Tack till lägerkamrater för ett riktigt bra och roligt träningsläger!

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.