Träningsläger i Sundsvall

Kom hem från träningsläger med Dala Sports Academy i Sundsvall tidigare idag. Ett träningsläger vi hade tillsammans med Skiduniversitetet Östersund. Kul att matcha mot lite annat folk än de jag vanligtvis tränat med!

Foto: www.längd.se
Foto: WWW.LÄNGD.SE

Vi började lägret med en löptur på ca. 2,5h då vi kom fram på måndag eftermiddag. det kändes förvånansvärt bra för min del under passet med tanke på att jag hade fått den senast veckans träning störd av smärta i höger armbåge och en krånglande visdomstand. Tisdag förmiddag for vi till rullskidbanan i Timrå för att köra ett sprintrace där vi enbart fick staka. Vi började med en prolog där jag tyckte att jag gjorde över förväntan bra ifrån mig med tanke på att det enbart var stakning vilket inte är min starka sida. Vi delades sedan in i A, B och C-heat utifrån våra tider i prologen. Reglerna var att vinner man sitt heat flyttas man upp och bytte plats med den som kommit sist i det högre heatet. Min prolog-tid innebar att jag skulle åka i B-heatet i första omgången. Jag klarade mig ganska enkelt kvar i B.heatet men var inte särskilt nära att kvala mig upp till A-heatet heller. Andra omgången fick för min del samma utgång även den och jag var kvar i B-heatet även till det sista heaten. I sista heatet man mot man var jag trött och orkade inte riktigt hänga med de andra och kom i mål sist i B-heatet. Då heaten var klara avslutade vi med en individuell epilog. Jag tappade 8 sekunder på min prolog-tid och placerade mig någon placering bättre än i prologen, mycket bra! Tisdag eftermiddag åkte vi ett 2h distanspass på Alnö. Mycket bra ställe att träna på och ett bra pass.

Onsdag förmiddag blev inte alls lyckad för mig. Vi skulle springa 3 timmar. Jag sprang fel och fick lov att springa själv. Och strax efter att jag hittat rätt stig igen började det ömma i vänster hälsena. Jag tänkte inte så mycket på det utan sprang vidare. Men efter att jag sprungit i 3 timmar hade jag så pass ont att jag inte längre kunde springa och fick haltandes promenera en timme tillbaka till boendet. Väl tillbaka ökade bara smärtan när kroppen började kallna efter träningen. Orden blev ingen löpning eller skidåkning innan en sjukgymnast kollat på det. Smärtan avtog något under kvällen och jag har kunnat bedriva alternativ träning resten av lägret. Två styrkepass och två intervallpass på en Ski-Erg (stakmaskin) på gymmet Ego där jag dessutom fick träna kostnadsfritt ena dagen (stort tack!) han jag med att köra innan hemfärden efter lunch idag. Stort tack till alla träningskompisar också som gjorde detta till ett mycket bra träningsläger!

/Måns

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.