Älghufs Romme Alpin

På rätt väg!

Kroppen har återigen börjat svara ordentligt! Jag skrev ju att förra månadens extrema formsvacka började lätta  under den hårda träningsveckan då vi med Dala Sports Academy skidor hade läger på Idre fjäll. Sedan dess har trängningen fungerat bra och det har känts okej. Denna vecka däremot har kroppen svarat extremt bra och jag har känt mig starkare än någonsin trots att det ändå inte känns som att jag är i någon toppform. Lovande!

Igår var jag med på ett riktigt givande skejtpass med Dala Sports Academy på förmiddagen. Planen var att hålla igång i 3 timmar. Vi började med att samla höjdmeter upp till Skuggarvat och sedan runt Lugnet och Högbo i en och en halv timme. Sedan tog vi av stavarna och benskejtade en halvtimme innan vi avslutade med några varv på en rolig bana i Hälsingberg. På eftermiddagen sedan hade vi en genomgång av de nya övningarna som ska fasas in i det styrkeprogram jag och många andra på Dala Sports Academy skidor kör. De nya övningarna är styrkefrivändningar och knäböj med hopp. Jag tyckte att jag fick till tekniken okej tillslut, efter lite nötande. Jag stannade sedan kvar en stund på gymmet och körde igenom ett styrkeprogram innan jag for hem.

Idag har jag kört ett utav mina favoritpass i spöregnet. 12*3 minuter skidgång/älghufs-intervaller. Jag körde längs vägen uppför Romme Alpin och vände och sprang neråt efter varje intervall. På det sättet hann jag med 6 intervaller upp till toppen vartefter jag fick vända ner och köra resterande 6 i ett andra intervallblock. Riktigt bra känsla och jag kunde köra riktigt riktigt hårt utan att kroppen sa ifrån!

Älghufs Romme Alpin
Dricka på väg ner efter det första av 2 intervallblock.

Jag har även börjat mitt sista år på Sport Management programmet på Högskolan Dalarna. Denna första period ska jag läsa kurserna Idrottsjuridik 2 och sponsring, efter kursintroduktionerna till de båda kurserna känns det som att kommer bli intressant och lärorikt. Förhoppningsvis lär jag mig en del som jag inte bara har nytta av när jag någon gång i framtiden ska ut och arbeta utan även sådant som jag kan ha nytta av under min skidkarriär.

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.