styrketräning Benlyft

Styrketräning och årsmöte med klubben

Denna dag har inte varit allt för tuff. En förmiddag med så lite ansträngning som möjligt följdes upp av en eftermiddag med ett pass styrketräning i gymmet hemma. Jag nyttjade min hemmabyggda dips-ställning, byggd av benen till en studsmatta, ett par 10mm∅ gängstänger och lite idrottstejp. Den fungerar faktiskt fantastiskt bra och är superstabil. Den kanske är i lägsta laget då jag hänger på vikter i dipsen, men annars är den toppen!

styrketräning längdskidor dips
DIPS, SÅ EXPLOSIVA SOM MÖJLIGT! HÄR MED 10 KG EXTRA VIKT.
styrketräning Benlyft
Benlyft

Körde även några andra, främst explosiva övningar i passet. Grundstyrkan är det för sent att bygga nu under säsong. Det gäller istället att försöka bevara den styrka man byggt upp under träningsåret. Och att arbeta med explosiviteten så att musklerna är spänstiga och svarar när man trycker till i åkningen.

På kvällen har jag varit på årsmöte för min skidklubb Sellnäs IF. Imorgon skejtintervaller med Oskar på Lugnet. Sista tuffa passet inför skandinaviska cupen i Lillehammer kommande helg. Där jag ska åka två av loppen, 10 km fritt på lördag och 30 km klassiskt med gemensam start på söndag.

/Måns

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.