Svegsskidan 2018

Svegsskidan 2018

Äntligen börjar jag få lite svar i kroppen när jag åker skidor! Jag har ju haft min klart bästa träningssommar någonsin bakom mig och kände under hela barmarkssäsongen att jag bara blev bättre och bättre. Trots det har denna säsong hittills gått bedrövligt tungt och kroppen har protesterat gång på gång! En förkylning efter en hårdare träningsperiod över jul satte stopp för den första planerade lilla formtoppningen till Skandinaviska cupen i Piteå!

Men nu den senaste veckan har det börjat gå fort igen! Gävleskejten föra helgen tror jag var rätt bra. Och E-cupen i onsdags var riktigt bra! Nu igår var det Svegsskidan. Det startade på förmiddagen med en 1.8 km prolog för att sedan följas av en 10 km jaktstart på eftermiddagen. Båda loppen i skejt.

Svegs skidstadion. Fina och roliga banor här!

Prologen gick väldigt bra! Jag tänkte att jag inte riktigt skulle köra absolut max utan ha lite marginal och spara på lite krafter inför jaktstarten. Trots det blev det ett av mina bästa prologlopp någonsin.

Prologresultatet.

Efter lite vila var det dags för jaktstart. Jag gjorde ett rejält ryck ut från start och täppte ganska snabbt till den lilla luckan framåt. Gustav fick släppa precis innan jag kom ifatt. Jag försökte sedan gå med i rygg på Victor Gustavsson med Marcus Ruus som drog i tät. Det gick dock helt galet fort och jag insåg snabbt att jag kommer inte ens komma runt första varvet i detta tempo. Jag släppte och väntade istället in Gustav och Mattias som inte var alls långt bakom och bildade en andraklunga med dem. I hopp om att Victor också skulle krokna i rygg på Marcus.

Jag och Mattias delade på dragjobbet under det första och inledningen av det andra varvet. Där jag var pigg och tog lite längre dragpass. Halvvägs ut på det andra varvet kom Victor Hallquist ifatt med Kevin Lindholm i rygg. Victor tog genast tag i dragjobbet. Jag klev in i rygg.

Ut på det tredje varvet klev jag upp och tryckte på i den första backen. Men när jag såg att ingen släppte lugnade jag mig och klev åt sidan. Det var dock ingen som ville a över och det blev drygt en kilometer med riktig promenadåkning innan Mattias tillslut klev fram med ca. 1 km kvar. Det blev ett rejält ryck i sista backen där Gustav och Kevin fick släppa någon meter. Jag kom in som trea efter Mattias och Victor på upploppet och kom aldrig om efter en mycket märklig kurva arrangören byggt med banmarkeringsplåtar precis innan innan målfållorna. Jag slutade alltså 5:a i loppet.

Resultatlista Svegsskidan.

Jag är faktiskt riktigt nöjd. Kroppen börjar kännas bättre igen och jag kan ligga på på ett helt annat sätt än tidigare!

Man ska åka djupt har jag hört!

Tack till Svegs IK Skidor för ett som vanligt roligt lopp på Svegsskidan!

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.