Swiss Eye Novena recension/ review

SwissEye Novena

Inlägg i samarbete med HTS-Safty AB (importör av SwissEye i Sverige)

Som ni kanske vet så har jag ett samarbete med SwissEye i Sverige som bland annat innebär att jag använder deras glasögon och snöskärmar vid all träning och tävling. Jag tänkte därför berätta lite om en utav mina favoritmodeller SwissEye Novena (och SwissEye Novena S). Detta blir såklart lite reklam men jag ska försöka vara objektiv och lyfta fram både styrkor och svagheter med modellen. SwissEye novena red

SwissEye Novena modellen har jag åkt många tävlingar i och den även min absoluta favoritmodell att träna i. Modellen har tre olika glas: ett mörkt (olika färg beroende på färg på båge), Orange och Transparent, detta gör att den fungerar bra oavsett väder. Gasen är enkla att byta och tack vare ventilation i bågen är de i princip helt imfria. Bågen är väldigt lätt endast 26 g vilket gör att man bland helt glömmer bort att man har dem på sig. Modellen finns i en mängd olika färger. De färger som jag använt denna säsong är: white matt/red (bilden ovan) och Yellow matt/black.

Jag har använt det transparenta glaset många gånger när det snöar eller när det har varit dåliga ljusförhållanden men man ändå velat haft något som skyddar ögonen mot vind och kyla. Det orangea glaset är även det bra men jag har sällan använt det då det känns som att det inte behövs. För mig räcker det mörka och det transparenta glaset långt och fungerar nästan alltid.

Linsen är relativt bred. Det innebär att den ger ett bra skydd mot både sol och vink även när den kommer från sidan. Hela synfältet hamnar inom glaset vilket gör att van inte störs av att ljusstyrkan ökar när man tittar åt sidan.

"Bra brillor, bra pris"

Aktiv Träning nr. 6, 2013

En nackdel är att bågen är lätt vinklad utåt. Detta är ett litet problem framförallt när man har mössa på sig, vilket man ju oftast har när man åker skidor. Med mössa på sig hamnar skalmen ovanför öronen istället för bakom öronen som den gör utan mössa. Detta innebär att det blir en liten glipa precis ovanför bågen och om solen står rakt ovanför dig hjälper inte glasögonen mycket.

Det går inte heller att justera skalmarna vilket är en liten nackdel. Passformen på bågen och skalmen är dock väldigt bra och bågen finns i två olika storlekar, normal och small.

Nedan är en samling bilder där jag tävlat och tränat med SwissEye Novena

 

Summering

+

  • Lätt vikt
  • Bred lins ger bra skydd
  • Ventilation i bågen 
  • Snygg design

-

  • Glipa vid bågen då man har mössa på sig
  • Icke justerbara skalmar

Ställ gärna frågor om modellen eller om du provat den berätta vad du tycker i kommentarerna!

Är du intresserad av att läsa om SwissEye Snow Screen kan ni hitta en text om den som jag skrev för drygt ett år sedan här!   

/Måns

1 thought on “SwissEye Novena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.