TV-testrace WC-Falun

Idag på eftermiddagen har jag deltagit i SVT:s testrace inför världscupen i Falun (Svenska skidspelen). Vi åkte morgondagens tävlingsbana, alltså 2 varv på en 5 km bana i klassisk stil med intervallstart. Vi var några från Dala Sports Academy och ett gäng från Mora skidgymnasium som körde, totalt 12 killar. Svårvallat var det med -2°C och fallande snö. Spåren var bedrövliga och det blir en rejäl utmaning för arrangörerna att få ordning på dem till imorgon. Jag lyckades tillslut få till ett riktigt bra fäste, på bekostnad av glid skulle det senare visa sig.

Jag startade som vanligt offensivt och hade ledningen vid första mellantiden 1,7 km in i loppet.

Notera att Alfred Buskqvist och Lucas Lennartsson saknas här samt att Erik Rost åkte i Hugo Jacobssons namn
Notera att Alfred Buskqvist och Lucas Lennartsson saknas här samt att Erik Rost åkte i Hugo Jacobssons namn

Jag fortsatte bra uppför resten av mördarbacken och vidare till Dalahusstugan där andra mellantiden var 3,2 km in i loppet. Där låg jag tvåa 7 sekunder efter Alfred.

Screenshot_2016-02-12-17-02-24

Jag tappade lite på den sista delen av första varvet men varvade ändå som delad tvåa, samma tid som Johannes Ringsby och 22 sekunder bakom Alfred.Screenshot_2016-02-12-17-02-35 Jag åkte sedan fortsatt ganska bra ut på det andra varvet och på väg upp i Mördarbacken var jag nästan ifatt Pontus Hermansson som startat 30 sekunder före mig.Screenshot_2016-02-12-17-02-45

Sedan började jag åka riktigt uselt. Fästet låg i lite och jag tappade en del utför men framför allt blev jag brutalt ifrånstakad. Vid sista mellantiden innan mål (8,2 km) låg jag förvisso fortfarande trea men killarna efter mig hade tagit in massor med tid på mig.Screenshot_2016-02-12-17-02-54

I mål hade jag fortsatt tappa och både Pontus Hermansson (som jag bara 3 km tidigare nästan åkt ifatt 30 sekunder på) och Martin Herbert hade passerat mig. Väldigt besviken på min avslutning, jag tyckte inte att jag var slut utan jag åkte helt enkelt riktigt, riktigt uselt. Jag blev alltså 5:a i mål efter att ha legat tvåa-trea hela loppet.

Resultatet i mål
Resultatet i mål

Även om jag är besviken på resultatet så tyckte jag att jag åkte skidor bra (med undantag för avslutningen) och det blev ett bra träningspass inför Sverigecupen i Hudiksvall nästa vecka. Kul att det kom ett gäng från Mora skidgymnasie och körde med oss!

Damernas lopp vanns av Anna Dyvik. Resultat från deras lopp här!

Jag åkte lite med Pontus och Fredrik efter racet. De hade slitit bort mycket fäste från sina skidor medan jag hade nästan allt mitt fäste kvar. Det kan kanske vara en anledning till att mina skidor sög utför på andra varvet. Men framför allt måste jag som sagt jobba på min stakning!

Fullständiga resultat med mellantider, både damer och herrar. 

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.