Torsbyrullen STS roll cup Måns Sunesson

Rullskidcupen del 1, Hovfjället

Nu kommer tillslut en den uppdatering från den första tävlingshelgen i Svenska rullskidcupen (STS Roll cup)  vid Hovfjället utanför Torsby som jag deltog i under förra helgen. Backen upp på Hovfjället är en utav Sveriges tuffaste (och bästa) rullskidbackar med en sträckning på 7.2 km och en stigning på 391 höjdmeter. Här skulle vi på lördagen ta oss upp i fri stil och på fritt rull. Jag valde att köra på min Alpina stomme med Eagle-hjul och Rottefellas spacer-platta under bindningen. Plattan ger en vinkel på 1.4° vilket jag tycker ger mig bättre släpp i skidan, framförallt uppför. Jag gjorde ett ganska bra lopp där jag förbättrade min tid från samma lopp förra året med över en och en halv minut. Loppet jag gjorde räckte till en 8:e plats. En helt okej inledning av cupen även om jag hade hoppats att jag skulle ha tagit fler poäng men det var många starka åkare i ett bättre startfält än förra året så jag är nöjd.Måns Sunesson, Axel Bergsten

På söndagen var det jaktstart i regnet utefter lördagens resultat. Jag gjorde återigen ett okej lopp men tappade tyvärr en placering till en 9:e plats då jag halvvägs upp tröttnade rejält och fick släppa den klunga jag åkte med bestående av Bob Impola,  Johannes Ringsby och Fredrik André. Jag återhämtade mig dock mot slutet och lyckades köra upp mig en placering igen in i mål.Torsbyrullen STS roll cup Måns Sunesson

En 8:e och en 9:e plats innebär att jag efter de förata två tävlingarna i rullskidcupen ligger på en total 8:e plats med 61 poäng. En okej start! Nästa tävling i rullskidcupen är SM i Norrköping där jag såklart ska åka 20 km loppet. Som det ser ut nu så verkar det även som att Sellnäs IF kommer att kunna ställa upp med ett lag på lagsprinten då det verkar som att Jonatan är sugen på att åka med mig. Målet i den blir då självklart att vi ska ta oss till final!5878707_3525484/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.