Morapinglan

Morapinglan dag 1

Första dagen i Morapinglan är avklarad. Det var 10.4 km fri stil idag. Vi åkte fyra varv på en 2.6 km lång, ganska lätt men väldigt intensiv bana. Det gjorde att den trots att den var lätt blev riktigt jobbig då det inte fanns något ställe att återhämta sig på och man var tvungen att ligga på hela tiden för att inte tappa fart.

Jag startade ganska sent i det 49 man stora startfältet. Jag kom snabbt ifatt Oskar Suomi Olsson (IFK Mora SK) och Robin Norum (IFK Umeå) som båda var ute på sitt andra varv där Robin åkt ifatt Oskar. Robin tog rygg på mig då jag passerade dem och han hängde sedan kvar där under sina tre återstående varv. Vi passerade en del åkare men ingen som var pigg nog att hänga på och hjälpa till att dra så jag fick göra allt jobb i loppet helt själv. Jag slutade på en delad 14:e plats tillsammans med Petter Engdahl (Östersunds SK), 1.47 fram till överlägset segrande Anton Lindblad (Hudiksvalls IF) och ca. en minut fram till top tre.

Imorgon är det jaktstart i klassisk stil utifrån dagens resultatlista. Det återstår att se om det kommer att bli traditionell klassisk skidåkning eller stakning utan fäste även om det lutar åt det första för min del. Oavsett så kommer det att bli ett tufft lopp.

Som alltid var det roligt att åka Morapinglan. Därför tyckte jag att det var väldigt bra att de återinfört seniorklassen och skoj att det var så många deltagare!

Resultatlista


Vallning

Temperatur -3°, nysnö och lätt snöfall

Glid Rex lila Olympico + Rex TK 72 och Rex Hydrex
Struktur Red Creek 1 mm rak (hela skidan) + Red Creek 2 mm rak (hela skidan

 

Inläggets omslagsbild är lånad från IFK Mora SK.

/Måns

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.